Események
2019, február 2 - 19:00

Rendezvény: Vecsési Svábbál

Helyszín: Bálint Ágnes Kultúrális Központ

Rendező: Lumpen Klumpen Tánccsoport
Jegyinformáció: Fazekas Eta 06203174000

részletek

 

2019, március 3 - 16:00

Rendezvény:  „Strudl'essen” - Rétesevés

Helyszín: Grassalkovich Antal Általános Iskola tornaterme
Vecsés, Fő út 92.

Rendező: Német Nemzetiségi Önkormányzat
Tófalvi Mónika
06-30-649-4540
elnok@wetschesch.hu

részletek

 

Elkészült a Grassalkovich iskola új játszó- és sportudvara

Mindig nagy öröm arról beszámolni, hogy fejlődött, szépült a városunk, különösen akkor, ha ezt a fejlesztést olyan sok gyerek élvezheti, mint ebben az esetben.

Vecsés Város Német Nemzetiségi Önkormányzata 2014-ben átvette a Grassalkovich Általános Iskola fenntartását, így sokkal kedvezőbbé vált többek között az intézmény finanszírozása is, mely lehetővé tette a komolyabb fejlesztést.

Idén szeptember 1-én adtuk át az iskola közel 500 tanulójának a teljesen átépített játszó- és sportudvart.

Két éves előkészítő munka után készülhetett el az új tér, mely fociarénát , pihenő padokat, ügyességi játékeszközöket és sok egyéb lehetőséget tartogat a gyermekek számára. Az udvar teljes vízelvezetését átterveztük. Ahol lehet gumiburkolatot alkalmaztunk, mely védi az ízületeket és minimalizálja a sérülés veszélyét. A beépített játékokat a svéd Hags játékgyártótól vásároltuk, melyek szerkezetére és anyagfelhasználására az abszolút biztonság, tartósság és megbízhatóság jellemző.

Szükség esetén a gépkocsik (pl. mentő, tűzoltó, szállító járművek) behajtása is biztosított a térkővel burkolt területeken. Természetesen, az iskola tornaterme továbbiakban is otthont tud adni báloknak, egyéb rendezvényeknek.

A környezetrendezési terveket az S-Tér Kft. szakemberei készítették el, a közbeszerzési és kivitelezési folyamatot a Vecsés Városközpont-fejlesztő Projekt Nonprofit Kft. koordinálta. Utóbbi cég Vecsés Város Önkormányzatának tulajdonában áll és ingyenesen végezte el a feladatot.

A kivitelezést a Cornuskert Kft. nyerte el, mely plusz felajánlásokat is tett és jó minőségben, határidőre elvégezte a rá bízott munkát.

Nagyon sok ember és szervezet összehangolt tevékenysége kellett ahhoz, hogy ez az udvar elkészülhessen. Az iskola fenntartójának Vecsés Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának nevében ezúton is köszönöm a munkájukat! Bízom benne, hogy az elkészült udvart a gyerekek nagy örömmel veszik birtokba és hosszú ideig szolgálhatja az ő feltöltődésüket az iskolai időszak alatt!

                                              Frühwirthné Halász Melinda

                                                      NNÖK elnökhelyettes

Fotók: Frühwirthné Halász Melinda

2017, szeptember 10 - 20:00

Galéria

 

   
Káposztafeszt Tojásfutás  Strudlessen
     
Regionális Gála 2008 Régi Vecsés Régi Képek

 

Magyar Deutsch

 

h k s c p s v
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Hírek

A 25 éves testvérvárosi partnerkapcsolat megünneplése Rheinstettenben

2018. november 9-12. között 25 fős vecsési delegációval látogattunk el Rheinstettenbe, a Szent Márton Egyházközség novemberi szent Márton napi ünnepségére.

Gyűjtés indult a Szent Kereszt templom belső felújítására

Templomunk, a Szent Kereszt Felmagasztalása templom 1962-re épült fel a Jókai utcában. Sok vecsési család vállalt áldozatos munkát, adott adományt ahhoz, hogy elkészüljön.
Mára megint összegyűltek a tennivalók. A templomunk átfogó belső felújításra szorul, hiszen festés közel 30 éve volt utoljára. Ismét a vecsési családokhoz fordulunk segítségért. Szeretnénk az elektromos hálózatot felújítani, a falak festésre szorulnak és a padlózatot is meg kellene újítani.

Megemlékezés a kitelepítés 72. évfordulójáról

2018. május 12-én, szombaton a Szent Kereszt templom esti miséjén emlékeztünk meg azokról a vecsési családokról, akiket 1946 májusában igazságtalanul megfosztottak otthonuktól és Németországba kitelepítettek.