Mennyezet javítás az iskolában

A Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskolában 2018. október 16-án reggelre az egyik emeleti tanteremben a mennyezetről a vakolat egy kb. 2 m2-es felületen leszakadt. Mivel az eset éjszaka történt, így szerencsére személyi sérüléssel nem járt. Azonban a későbbi esetlegesen bekövetkező baleseteket is szerettük volna megelőzni, így még októberben több vállalkozóval és egy szakértővel is átvizsgáltattuk az egész iskola épületét.

Minden szakember arra a megállapításra jutott, hogy az épület nagyon sok helyiségében (tantermek, folyosók, irodák, tanári szoba) van olyan terület a mennyezeten ahol a korábban már megtörtént vakolathullás előfordulhat. Egyes tantermekben ez csak 10%-át tette ki a felületnek, még néhol ez akár 45 %-os mértékű is volt.

A későbbi balesetek megelőzése érdekében a szakértő véleménye alapján, a termek és folyosók mennyezetének gipszkartonozását – 2080 nm2 - soron kívül megrendeltük, azonban a veszély elhárítását követő munkálatok (glettelés, festés) a nyári szünetben készültek csak el.

A munkálatok nagy összegű rendkívüli kiadást jelentettek az iskolának, melyhez a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 14.000.000 Ft egyedi nemzetiségi támogatást biztosított a fenntartó Vecsés Város Német Nemzetiségi Önkormányzat részére, melyet ez úton is köszönünk.

Bársony Edit

gazdasági igazgató

Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola